Skip to content

Waterbus Minicruises

Combineer een lekker stukje varen met een leuk stadsbezoek

Een minicruise:

Delft

‘S ochtends varen we vanaf Station Delft. Als iedereen aan boord is vertrekken we naar onze bestemming!

Heenweg

Onderweg kan je genieten van de mooie omgeving van Delft vanaf het water. Met veel historische hoogtepunten!

Locatie

Aangekomen op locatie heb je een uurtje de tijd om de stad te verkennen. Afhankelijk van de locatie kun je gebruik maken van een gids!

Terugweg

Geniet op de terugweg nogmaals van de mooie omgeving vanaf het water. Lunchen kan ook aan boord, of neem een kop koffie met gebak!

Delft

We zetten je weer af bij station Delft. Hopelijk zien we je nog eens op een van onze minicruises!

Bestemmingen

Delfshaven

Wist je dat Delft vroeger (al vanaf het jaar 1400!) zijn eigen haven had? Namelijk Delfshaven! Jij kan mee met de waterbus om daar deze historische pracht te ontdekken. 

We varen over de oude trekvaart die Delft en Delfshaven verbindt, de Schie. Op deze route is veel mooie natuur te ontdekken, ook komen we langs buitenplaats de Tempel, Overschie en de Van Nelle Fabriek! 

Eenmaal aangekomen kan je op eigen tempo Delfshaven ontdekken. Ook is er de mogelijkheid mee te lopen met een gids (€8,50- pp) die je meer verteld over de geschiedenis van Delfshaven en de verbinding met Delft. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Piet Hein er geboren is in 1577? 

Voorburg

Vaar mee naar een van de mooist bewaard gebleven monumenten uit de 17e eeuw en naastgelegen mooie en gezellige stad! We varen we met de Waterbus naar Voorburg waar we Museum Huygens’ Hofwijck bezoeken. Buitenplaats Hofwijck is het geesteskind van Constantijn Huygens, de vader van Christiaan Huygens. Die kon zich hier ontwikkelen tot een van de grootste wetenschappers van zijn tijd. 

Zodra we Voorburg bereikt hebben, heb je drie kwartier om Museum Huygens’ Hofwijck en de mooie tuinen te bezoeken. Een ticket kost €10,-, als je een museumjaarkaart, Rembrandtkaart of ICOM kaart hebt is het gratis. Voor €7,50 extra krijg je er ook een rondleiding door een gids bij. Let op: Het museum is niet bijzonder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, vanwege de architectuur en indeling. 

In het ticket voor museum Huygens’ Hofwijck zit ook een ticket voor Huygens’ Swaensteyn inbegrepen, dit is een museum in het centrum van Voorburg met vaste tentoonstelling ‘Forum Hadriani’ die vertelt over de vroegere romeinse stad die op de plaats van Voorburg lag.  

Na het museumbezoek heb je nog een uur de tijd om op je eigen initiatief het historische centrum van Voorburg te ontdekken. 

Kosten

Minicruise volwassenen  
Minicruise kinderen onder 12 jaar 
Lunch aan boord 
Gids op locatie (indien aanwezig) 

€24,95
€14,95
€9,00 
€8,50 

Boeken

Interesse in een minicruise? Stuur ons een mailtje of bel! 
Mail: info@waterbusdelft.nl
Telefoon: 015 202 4799

Data

Via de website, social media en Delft uitagenda is er te vinden wanneer de minicruises plaatsvinden en naar welke locatie deze gaan. Over het algemeen vinden de minicruises in het weekend plaatst.
Wil je als eerst op de hoogte zijn als er een nieuwe minicruise gepland staat? Stuur een mailtje naar info@waterbusdelft.nl en we zetten je op de maillijst!

Praktische informatie

Een minicruise duurt over het algemeen tussen de 3 en 4 uur, afhankelijk van de locatie. Er is in ieder geval altijd een uur de tijd om de locatie te ontdekken.

Ook is er een toilet aan boord en is er gratis koffie en thee.

Translate »
Info en Boeken Info en Boeken