Skip to content

Belevenissen op het water

Stel je eigen vaart samen of vaar mee met een van onze boottochten

Tocht:

Ontdek Voorburg

Vaar mee naar een van de mooist bewaard gebleven monumenten uit de 17e eeuw en het naastgelegen mooie en gezellige dorp! 

Op 21 en 28 oktober varen we met de Waterbus naar Voorburg waar we Museum Huygens’ Hofwijck een bezoeken. Buitenplaats Hofwijck is het geesteskind van Constantijn Huygens (1596-1687). Dichter, musicus, kunstkenner en secretaris van de prinsen van Oranje. Zijn zoon Christiaan kon zich op Hofwijck ontwikkelen tot een van de grootste wetenschappers van zijn tijd, zijn telescopen zijn onder andere nog te zien in het museum! 

Onze reis begint om 10:30 bij station Delft, vanaf hier varen we over de Vliet naar Voorburg. Onderweg kan je genieten van de schilderachtige omgeving.  

Zodra we Voorburg bereikt hebben, heb je drie kwartier om Museum Huygens’ Hofwijck en de mooie tuinen te bezoeken. Een ticket kost €10,-, als je een museumjaarkaart, Rembrandtkaart of ICOM kaart hebt is het gratis. Voor €7,50 extra krijg je er ook een rondleiding door een gids bij. Let op: Het museum is niet bijzonder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, vanwege de architectuur en indeling. 

In het ticket voor museum Huygens’ Hofwijck zit ook een ticket voor Huygens’ Swaensteyn inbegrepen, dit is een museum in het centrum van Voorburg met vaste tentoonstelling ‘Forum Hadriani’ die vertelt over de vroegere romeinse stad die op de plaats van Voorburg lag.  

Na je museumbezoek heb je nog eens een uur de tijd om Voorburg te verkennen, één van de mooiste dorpen van Nederland. Struin door de historische straten, geniet van vele boetiekjes en de gezelligheid in de autovrije Herenstraat. 

Uiterlijk 13:30 uur varen we weer terug naar Delft 

De kosten van de minicruise, exclusief museumticket en gids bedragen €24,95. Aan boord is er een toilet aanwezig en is er gratis koffie en thee. Ook kun je aan boord heerlijk lunchen voor €9,-, geef alsjeblieft bij het boeken aan of je gebruik wil maken hiervan! 

Mis deze kans niet om de Vliet en Voorburg per minicruise te verkennen. Reserveer nu je plek aan boord via de knop hier onder

Stel jouw eigen vaart samen

Bestaande uit:

Varen

Van 1 uur tot de hele dag, met de Waterbus is van alles mogelijk! Boothuur is vanaf €200 per uur.                                                         

Eten en drinken

Wat is een rondvaart zonder wat lekkers aan boord. Van pizza tot tapas. Van ontbijt tot lunch. Van borrel tot koffie en thee. De keuze is reuze. 

Activiteit

Maak je vaart compleet en doe een activiteit op de route. Wandel bijvoorbeeld door Delfshaven, ga kano varen bij de Delfland hoeve of doe een Pubquiz

Voorbeelden & inspiratie

Ook geschikt voor zakelijke events

Drinks & Delfshaven

Lekker borrelen op het water en een wandeling door historisch Delfshaven

Brunch & Buitenplaats

Brunch op de waterbus en wandel over een historische buitenplaats

Borrel & Brouwerij

Lekker borrelen aan boord, gecombineerd met een bezoek aan de Koperen Kat

Koffie, thee & Leidschendam

Koffie en thee aan boord en dan lekker lunchen bij de horeca in Leidschendam

Routes & Locaties

De Schie

Vaar via de oude trekvaart tussen Delft en Rotterdam richting historisch Delfshaven en ontdek wat het gebied ten zuiden van Delft te bieden heeft. 

De Vliet

Vaar langs het historische centrum van Delft richting Den Haag en Leidschendam en ontdek wat het gebied ten noorden van Delft te bieden heeft. 

Sfeerimpressie – Waar varen we?

Vanaf een van onze haltes zal de boot rustig langs de stad en over de Schie varen, terwijl je geniet van schilderachtige uitzichten op de historische architectuur langs de waterkant. Terwijl je op het water zit, kun je ook genieten van het mooie landschap rondom Delft, zoals de groene weilanden en de prachtige natuurgebieden.

Activiteiten

Ontdek de stad

Aangekomen op de plek van bestemming? Stap uit en ga op ontdekking. Delfshaven, Leidschendam, Den Haag. Je hebt een uur om te zien en te doen wat je wil. 

Ontdek de locatie

Tijdens de rondvaart over de Schie of de Vliet zijn er allerlei leuke plekken om te bezoeken. Van Royal Delft tot de Zweth. Altijd leuk om even rond te kijken.

Wordt actief

Heb je genoeg stilgezeten en wil je wat actiefs doen? Er is van alles mogelijk op de route. We horen graag wat je wensen zijn en organiseren je hele ervaring.

Ontdek een event

Met de waterbus naar een festival of evenement in de buurt, ook dat is mogelijk. Graag horen we van je naar welk event je wilt en we gaan er mee aan de slag.

De boten

Onze twee elektrische boten kunnen tot 50 personen droog en verwarmd en in alle rust vervoeren. De boten zijn beiden uitgerust met toilet, bar en speakers. Ook is het meubilair op meerdere manieren neer te zetten. Alles om jouw evenement precies naar jouw wensen in te richten.

Translate »
Info en Boeken Info en Boeken