Skip to content

Contact

E-mail: Info@waterbusdelft.nl

Tel: 015 202 4799

Wie zijn wij?

Waterbus Delft is een bedrijf van Kees Schonebaum en Tomas te Velde met als doel om meer vervoer over het water mogelijk te maken. 

Kees Schonebaum

Mijn naam is Kees Schonebaum, na 25 jaar in het bedrijfsleven heb ik besloten me op duurzaamheid te gaan richten. Via Flying Fish uit Delft ben ik in aanraking gekomen met duurzame mobiliteit over water. Na 2 jaar Delft  ben ik zeer verknocht geraakt aan deze gave stad en haar inwoners. Delft biedt geweldige mogelijkheden voor personenvervoer over water, wat we (samen met Tomas te Velde) met de Waterbus Delft hopen te gaan realiseren. In mijn vrije tijd ben ik graag op het water, met name als sloeproeier. Natuurbeleving en dan met name vogelskijken doe ik graag. De waterbussen zullen ook de naam dragen van bekende Delftse vogels! 

Tomas te Velde

Mijn naam is Tomas te Velde. Ik heb aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen gestudeerd en heb altijd al veel met water gehad. Tijdens mijn studie heb ik veel gezeild bij de studenten wedstrijd zeilvereniging en ben ik teammanager geweest van het TU Delft Solar Boat Team. Via Flying Fish heb ik Kees ontmoet en samen hebben we het idee van de waterbus in Delft verder uitgewerkt. Naast de waterbus heb ik een bedrijf genaamd Make Day wat zich inzet voor innovatieprojecten bij overheden. Met de Waterbus willen we laten zien dat je niet alleen advies moet geven maar soms het ook gewoon moet proberen! 

E-mail: kees@waterbusdelft.nl

Tel: 0655163240

E-mail: tomas@waterbusdelft.nl

Tel: 0655307662

De Schepen

De Alumax Waterbus Fifty is vijftien meter lang, vaart volledig elektrisch en biedt plaats aan vijftig passagiers. Door het hefdak is het mogelijk om onder bruggen van 1,30 m door te varen. Hierdoor hoeven de bruggen niet open waardoor ander verkeer geen last heeft van het vaarverkeer. De boten zijn winddicht en verwarmd waardoor ze 365 dagen per jaar inzetbaar zijn. Daarnaast is er een toilet aan boord wat fijn is voor events. 

Rondzit opstelling voor Events

Bus opstelling voor OV

Translate »
Info en Boeken Info en Boeken